top of page
Search

מתכונים מומלצים למוחיטו

Updated: Nov 3, 2021

דמיינו שמש, ים, חופים לבנים, אווירה של חופש וסתלבט. זה בדיוק הקוקטייל המוחיטו. המוחיטו הומצא לראשונה בקובה במאה ה 16 (השם הקודם של המוחיטו היה אל דראקו), שהוכן עבור מגלה הארצות בשם דרייק.


היום בשנת 2021, קיימות המון גרסאות איך להכין מוחיטו טוב. ישנו מוחיטו עם טקילה, מוחיטו עם וודקה, מוחיטו על בסיס ענבים, מוחיטו על בסיס לימונים וספריט והמון וריאציות מגניבות.

אנחנו כאן לתת את כל הטיפים הכי מתקדמים, כדי שתהיו בעיניינים :)




המתכון האותנטי למוחיטו

זה המתכון המקורי והאמיתי למוחיטו הקלאסי הותיק ביותר להכין מוחיטו.


נא להצייד ב:

  1. עלי נענע.

  2. לימון חתוך לפלחים.

  3. רום לבן.

  4. סודה.

  5. קרח.

אופן ההכנה של המוחיטו הקלאסי:

  1. מניחים עלי נענע ופלח לימון בתוך כוס גבוהה (הייבול).

  2. את העלי נענע והפלח לימון כותשים בתוך הכוס, על מנת שכל הטעמים יצאו החוצה.

  3. ממלאים את הכוס הייבול בקרח.

  4. שופכים מנת רום לבן לתוך הכוס הגבוהה (הייבול) על הקרח

  5. סוגרים בסודה שהכוס תתמלא עד הסוף

  6. מערבבים.




מוחיטו בטעם מנגו למתקדמים

אפשר לעשות מוחיטו בהרבה מאד וריאציות. וריאציה מומלצת היא רום-סודה-מנגו בדיוק כמו בקובה.


נא להצטייד ב:

  1. עלי נענע

  2. לימון חתוך לפלחים.

  3. רום לבן.

  4. סודה.

  5. קרח.

  6. מנגו.

  7. כף דבש.

  8. בלנדר.

  9. שייקר.

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לבלנדר מנגו + מיץ לימון סחוט (אפשר לסחוט לימון) למשך 30 שניות .

  2. בכוס שייקר מוסיפים מנת רום + נענע + פלחי לימון + כף דבש ומתחילים לערבב ל 30 שניות.

  3. מוסיפים את המנגו שערבבנו בבלנדר לתוך הכוס שייקר ומשקשקים גם ל 30 שניות.

  4. לוקחים שתי כוסות הייבול וממלאים אותם בקרח

  5. את התכולה שיש בשייקר מוזגים לתוך הכוסות הייבול וסוגרים בסודה.




הכנת קרעת מוחיטו (פונץ) - קל מאד

במידה ואתם מתכוננים לערב מיוחד מאד עם הרבה אורחים, אפשר פשוט להכין קערת מוחיטו (פונץ), אנחנו מבטיחים לכם טעם שקולע בול לכל אחד.


נא להצטייד ב:

  1. בקבוק רום לבן.

  2. לימונים חתוכים

  3. קערה גדולה

  4. בקבוק ספרייט (ליטר וחצי)

  5. לימונדה.

  6. נענע.

  7. קרח.

אופן ההכנה:

  1. מוזגים בקבוק רום מלא לתוך הקערה.

  2. מוסיפים בקבוק ספרייט של ליטר וחצי לתוך הקערה.

  3. ממלאים ליטר של לימונדה לתוך הקערה.

  4. ממלאים את הקערה בקרח + נענע + כף הגשה לאורחים.




קובה ליברה

הקוקטייל הכי קל להכנה נקרא קובה ליברה בעל שני מצטרכים בלבד. רום וקולה.


אופן ההכנה:

מוזגים מנת רום לתוך כוס הייבול מלאה בקרח וסוגרים עם קולה. ממלאים את הכוס עם לימונים.


כל המתכונים נכתבו על ידי צוות הבר אקטיבי לאירועים ופוד טראק של ריכטר'ס

1,119 views
bottom of page