top of page
Search

ארבעה סוגי קוקטיילים על בסיס יין

Updated: Nov 3, 2021

אין כמו לחזור אחרי יום ארוך בעבודה, לאכול ארוחת ערב ולשתות יין. האמת שכוס יין אחת גם בריאה ללב ולכלי דם (יש האומרים שכוס יין אחת ביום, מאריכה חיים).

אם כבר יין, אז למה שלא נהפוך את היין לקוקטייל?

הבאנו לכם ארבעה סוגי קוקטיילים מטורפים שכדאי לכם לנסות..

ראו אוזהרתם - זה בהחלט טעים ;)



סנגריה

אחד הקוקטיילים בין הותיקים ביותר בהיסטוריה נקרא סנגריה. הוא החל את דרכו עוד בימי הביניים.. יש האומרים שהוא הומצא על ידי הספרדים והפורטוגלים. ובשנות ה 60 של המאה הקודמת, הגיע אף לארצות הברית. המתכון הקלאסי הוא עם יין אדום, אך אפשרי להשתמש גם ביין רוזה וגם ביין לבן. ניתן להגיש את הסנגריה קר או חם ויש לו הרבה גרסאות נהדרות. הסנגריה שהיום נלמד להכין אותה תהיה סנגריה חמה בשילוב עם ברנדי ותפוזים

נא להצייד ב:

  1. בקבוק יין אדום.

  2. סוכר חום

  3. פירות דקים.

  4. ברנדי.

  5. פירות טריים.

  6. מיץ תפוזים.

אופן ההכנה:

  1. מוזגים בקבוק יין לתוך סיר (ההמלצה שלנו יין מרלו או קברנה סוביון).

  2. מוסיפים את הפירות שחתוכים דק דק לתוך הסיר.

  3. מוסיפים 1/4 ברנדי

  4. מוסיפים 1/4 סוכר חום

  5. מוסיפים 1 מיץ תפוזים טרי (כדאי להוסיף כמעט אותה כמות כמו היין, אבל מעט יותר).

מבשלים את זה על אש בינונית למשך 15 דקות, עד חימום מלא ולא עד רתיחה. משום שברגע שזה מתחיל לרתוח האלכוהול פשוט מתאדה.

לאחר מכן אפשר למזוג לכל כוס בשילוב עם הפירות שבושלו יחד עם מקל קינמון.

במידה ואתם רוצים מראה אלגנטי, ניתן למזוג לכוס מרטיני מקושטת.




אפרול שפריץ

אפרול שפריץ, הוא גם אחד המשקאות הותיקים והנוסטלגים ביותר. מקורו של הקוקטייל אפרול שפריץ הוא באיטליה. האיטלקים אחרי יום עבודה ארוך, אוהבים לסיים את יום העבודה שלהם בבר מקומי. הם מזמינים אוכל ביחד עם המשקה אפרול שפריץ. האפרול שפריץ הוא אפרטיף שמעורר את התיאבון שנועד לצרוך לפני ארוחת הערב. המשקה נוצר בשנת 1919 וטעמו המריר (11%) הפכו אותו לבחירה מושלמת לפני ארוחת הערב. ברגע שמערבבים אותו עם יין מבעבע וסודה, אין ספק שזה הקוקטייל שיפתח לכם את התיאבון.


נא להצייד ב:

  1. בקבוק אפרול.

  2. פרוסקו (יין לבן איטלקי) אפשר להשתמש גם בקאווה.

  3. סודה.

  4. פרוסת תפוז לקישוט.

אופן ההכנה:

  1. ממלאים כוס יין בקרח עד הסוף

  2. מוסיפים לתוך הכוס יין 1/2 אפרול

  3. מוסיפים לתוך כוס היין 1/2 פרוסקו

  4. סוגרים עם סודה.

  5. אפשר לקשט בפרוסת תפוז.

ניתן לשנות את היחסים. במידה וזה יותר מידי מר, אפשר להוסיף פחות אפרול.

ניתן לעשות את זה פחות חזק, על ידי הוספת יותר סודה ופחות אפרול ופחות פרוסקו.


טינטו דה וראנו

אחרי שעשינו גיחה קצרה לאיטליה, אנחנו חוזרים בחזרה לספרד. הקוקטייל הבא, פחות מוכר בישראל, אבל יחד עם זאת אין ספרדי אחד שלא מכיר את הטינטו דה וראנו - הפירוש שלו זה יין אדום קייצי בניחוח ספרדי.

טינטו דה וראנו הוא קוקטייל המורכב מיין אדום + גסאוסה ( משקה מוגז ליים כמו ספריט, אך הוא יותר עדין), מעורבב עם סודה.


נא להצייד ב:

  1. יין אדום - המלצה על יין אדום צעיר ופירותי.

  2. ספרייט או 7up או גסאוסה.

  3. סודה.

אופן ההכנה:

  1. ממלאים קרח לתוך קנקן.

  2. ממלאים את כל הקנקון בבקבוק יין.

  3. מוסיפים ספרייט + סודה לתוך הקנקן.

  4. ניתן להוסיף ורמוט או נגיעה של רום.

  5. ניתן לקשט בפרוסות תפוז עם לימון.

אין ספק שזה אחד הקוקטיילים הכי מרעננים ואחד הקוקטיילים הקלים ביותר להכנה. אם אתם אוהבים טעם של קיץ - הקוקטייל הזה בשבילכם.


קיר הפריזאי

קוקטייל קיר הצרפתי, הוא אחד הקוקטיילים הצרפתיים הנוסטלגים ביותר. כמו בן דודו האפרול שפריץ, הקיר הוא משקה אפרטיף. הקיר אחד הקוקטיילים הכי קלים להכנה ולא דורש משהו מיוחד, מלבד שני מרכיבים.


נא להצייד ב:

  1. יין לבן יבש (אפשר להשתמש ביין מבעבע).

  2. קרם דה קסיס - ליקר.

אופן ההכנה:

  1. מוזגים את הליקר, קרם דה קסיס לתוך כוס שמפניה כ 10 מ״ל.

  2. מוזגים 90 מ״ל יין לבן יבש לאט לאט לתוך כוס השמפניה.

זהו פשוט מאד, שני מרכיבים ויש לכם קוקטיילם מרענן שיפתח לכם את התיאבון.


819 views
bottom of page